Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Chronas: Η εφαρμογή που λατρεύουν οι ιστορικοί!

Chronas: Η εφαρμογή που λατρεύουν οι ιστορικοί!

Πρόκειται για μία χρονολογική και χαρτογραφική εφαρμογή η οποία βρίσκεται στο chronas.org και για να τη χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να κάνετε μία απλή  εγγραφή, δίνοντας ένα email ή χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας στο Twitter, αν διαθέτετε.
Η εφαρμογή δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και έχει ήδη τρεισήμισι χιλιάδες εγγεγραμμένους. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται και αρκετοί χρήστες, οι οποίοι ασχολούνται με τη συνεχή αναβάθμιση και βελτίωσή της
Με το Chronas η ιστορία γίνεται ευχάριστη και ελκυστική. Μπροστά στα μάτια σας θα δείτε τα σύνορα των χωρών ή των αυτοκρατοριών να εναλλάσσονται καθώς διανύετε τα τελευταία 2.000 χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας.

Chronas: Δυνατότητες εφαρμογής

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε χρονολογία είτε εισάγοντάς την απευθείας στην ειδική θέση είτε κινώντας τη χρονολογική γραμμή στο κάτω μέρος του χάρτη. Μόλις μεταφερθείτε στο αντίστοιχο έτος, απλώς επιλέγετε την τοποθεσία που σας ενδιαφέρει και αμέσως ανοίγει ένας σύνδεσμος από τη wikipedia με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Για τη δική σας διευκόλυνση μπορείτε να εναλλάξετε τις χρωματικές αποχρώσεις του χάρτη ή να αλλάξετε το μέγεθος εμφάνισης των περιοχών. Οι δημιουργοί της εφαρμογής παρέχουν ακόμη τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών, όπως για παράδειγμα το ποσοστό κατοχής γης ή την αυξομείωση της έκτασης χωρών ή αυτοκρατοριών.
Πριν ξεκινήσετε δείτε το παρακάτω βίντεο το οποίο σας εισάγει στο πνεύμα της εφαρμογής.


Πηγή: http://filologika.gr/chronas-h-istoria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...