Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Movie Maker – Λογισμικό επεξεργασίας video

Το Movie maker είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας video, ιδανικό για όποιον αγαπά το βίντεο και θέλει να δημιουργήσει ερασιτεχνικές ψηφιακές ταινίες οι οποίες όμως να διαθέτουν επαγγελματικά στάνταρ.
Το βελτιωμένο Windows Live Movie Maker χρησιμοποιεί το Ribbon μενού που εισήχθηκε με σχετική επιτυχία στο Office 2007, υποστηρίζει βίντεο HD υψηλής ανάλυσης, έχει ενσωματωμένο εργαλείο για ανέβασμα των βίντεο στο YouTube.
Το Movie Maker είναι δωρεάν για Windows Vista και Windows 7. Δεν υποστηρίζονται τα Windows XP. Κατεβάστε το από εδώ.
Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα εισαγωγικό video στα ελληνικά για τον χειρισμό του προγράμματος.


Στην περίπτωση που το βίντεο, που πρόκειται να επεξεργαστούμε, δεν έχει τον κατάλληλο τύπο, πρέπει να το μετατρέψουμε με κάποιο πρόγραμμα, όπως το Xmedia recode. (Δείτε εδώ πως γίνεται η μετατροπή).
Μια άλλη πολύ καλή εφαρμογή που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε εικόνες και να κάνετε μια ιστορία, είναι το photo storyτης Microsoft (διαθέσιμο μόνο σε όσους έχουν αυθεντικά Microsoft Windows). Χρειάζεται επίσης ο Microsoft Windows Media Player 10.
Αν τώρα επιθυμείτε να μετατρέψετε μία παρουσίαση το powerpoint σε βίντεο, έχετε τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τις δωρεάν εκδόσεις κάποιων εμπορικών προγραμμάτων, να δημιουργήσετε βίντεο flash  ή βίντεο σε φορμά .avi, wmv.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...