Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Παύλος, Απόστολος Εθνών – Ο Ύμνος στην Αγάπη

Ex1Στη ζωή των πρώτων χρόνων της Εκκλησίας του Χριστού σημαντική θέση έχει η μορφή και τα έργα του Αποστόλου Παύλου, του πρώτου μετά τον Ένα. Αυτού που δεν ζούσε πλέον ως Παύλος, αλλά ως ο αγαπημένος Του Χριστός, με τον οποίον είχε απόλυτα ταυτίσει την ύπαρξή του.
Στο ιεραποστολικό έργο του Παύλου οφείλουμε οι Έλληνες τη γνωριμία μας με το Ευαγγέλιο και τον εκχριστιανισμό μας. Η φωτισμένη διδασκαλία του, η οποία μας έχει διασωθεί μέσα από τις Πράξεις των Αποστόλων και κυρίως από τις 14 Επιστολέςτου, είναι μέχρι τις ημέρες μας και θα είναι στους αιώνες εδραίωμα και αγλάισμα της Εκκλησίας μας και αναπόσπαστο κομμάτι της λατρείας μας.

Για να έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με το κείμενο των Επιστολών, αλλά και για να γνωρίσουμε τον χριστιανικό τρόπο ζωής και σωτηρίας, παρατίθεται παρακάτω ο «Ύμνος στην Αγάπη». Από την επόμενη δημοσίευση θα αρχίσουμε να γνωρίζουμε την προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου. Θα βοηθηθούμε από την ιστορία της ζωής του μέσα από μια απλή αφήγηση, που θα συνοδεύεται από εικόνες. Αυτό θα γίνει σε 30 συνέχειες, που θα δημοσιεύονται μία κάθε εβδομάδα. Μετά θα δούμε συνοπτικά τις περιοδείες που έκανε και κάποια στοιχεία από τις επιστολές που έγραψε.

Ας γίνει η γνωριμία με τον Απόστολο Παύλο, πρότυπο αληθινού ανθρώπου, αναφαίρετος πνευματικός θησαυρός και αφορμή για συνειδητό χριστιανικό αγώνα.

Η αρχική εικόνα είναι ψηφιδωτό που βρίσκεται στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στη Βέροια.
Ymnos Agapis
Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...