Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τα πρώτα χρόνια -Παύλος Απόστολος Εθνών

AP1_2_3

1. Τον 1ο αιώνα μετά τον Χριστό τα ρωμαϊκά στρατεύματα είχαν κατακτήσει όλες τις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα. Αυτή την εποχή γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας ένα αγόρι που θα γινόταν σπουδαίος άνθρωπος. Οι εύποροι γονείς του το ονόμασαν Σαούλ ή Σαύλο. Ο Σαούλ, όπως και οι γονείς του, είχε τα δικαιώματα του Ρωμαίου πολίτη, μια ιδιότητα που τους έδινε πολλά πλεονεκτήματα οπουδήποτε βρίσκονταν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Από μικρός επίσης ο Σαούλ έμαθε την ελληνική γλώσσα, την οποία μιλούσαν στην πατρίδα του.

2. Οι γονείς του Σαούλ ήταν ευσεβείς Ιουδαίοι. Μάλιστα ανήκαν στην τάξη των αυστηρών και σχολαστικών Φαρισαίων. Δίδαξαν βέβαια και στο παιδί τους τις λεπτομέρειες του Μωσαϊκού Νόμου. Ο Σαούλ πήγε και στο σχολείο ενός ηλικιωμένου “ραβίνου”- στα εβραϊκά “ραβί” θα πει δάσκαλος. Ήταν άριστος μαθητής. Εκεί έμαθε τέλεια την ιουδαϊκή θρησκεία. Και όπως όλοι οι πιστοί Ιουδαίοι περίμενε τον ερχομό του Μεσσία.

3. Ο Μεσσίας ήρθε στον κόσμο όταν ο Σαούλ ήταν ακόμα παιδί. Ήταν ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Ήρθε όμως ταπεινά και οι Εβραίοι δεν τον κατάλαβαν. Αρνήθηκαν την υπέροχη διδασκαλία Του και τις φιλάνθρωπες ευεργεσίες Του προς τον λαό τους και Τον καταδίκασαν στον πιο ατιμωτικό θάνατο, τον θάνατο πάνω στον σταυρό. Όλα αυτά ο Σαούλ θα τα μάθει πολύ αργότερα.

Rito1
Κάνε κλικ παρακάτω, για να ακούσεις την αφήγηση του κειμένου
Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...