Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Το άγαλμα του Βούδα Tian Tan-Lantau Island-Χόνγκ Κόνγκ


Το άγαλμα του Βούδα Tian Tan είναι επίσης γνωστό ως ο Μεγάλος Βούδας και είναι ένα μεγάλο χάλκινο άγαλμα του Βούδα Amoghasiddhi, που ολοκληρώθηκε το 1993, και βρίσκεται στο Ngong Ping, στο νησί Λαντάου, στο Χονγκ Κονγκ. Το άγαλμα βρίσκεται κοντά στην Μονή Po Lin και συμβολίζει την αρμονική σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση, τους ανθρώπους και τη θρησκεία. Είναι ένα σημαντικό κέντρο του βουδισμού στο Χονγκ Κονγκ, και είναι επίσης ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.


Το άγαλμα ονομάζεται Tian Tan Βούδας, επειδή η βάση του είναι ένα μοντέλο του Βωμού των Ουρανών του Tian Tan, ενός ναού του Ουρανού στο Πεκίνο. Είναι ένα από τα πέντε μεγάλα αγάλματα του Βούδα στην Κίνα. Το άγαλμα του Βούδα κάθεται σε θρόνο στην κορυφή ενός βωμού τριών με 3 επίπεδα. Είναι περιτριγυρισμένο από έξι μικρότερα χάλκινα αγάλματα τα οποία είναι γνωστά ως «Η προσφορά των Έξι Ντέβα» και συμβολίζουν την προσφορά στο Βούδα, λουλουδιών, θυμιάματος, λάμπας-φωτός, αλοιφής, φρούτων, και μουσικής. Αυτές οι προσφορές συμβολίζουν την φιλανθρωπία, την ηθική, την υπομονή, το ζήλο, το διαλογισμό, και τη σοφία, τα οποία είναι αναγκαία για να τεθεί σε nirvana.

Το άγαλμα του Βούδα έχει 34 μέτρα (112 πόδια) ύψος, ζυγίζει 250 μετρικούς τόνους (280 μικρών τόνων), και ήταν το ψηλότερο υπαίθριο χάλκινο άγαλμα στο κόσμο στο οποίο καθόταν ο Βούδας πριν από το 2007. Οι επισκέπτες πρέπει να ανεβούν 240 σκαλιά, προκειμένου να φτάσουν στο Βούδα, αν και στο χώρο υπάρχει  επίσης ένα μικρό δρομάκι για τα οχήματα για τα άτομα με αναπηρίες.


Ο Βούδας εμφανίζεται γαλήνιος και αξιοπρεπής. Το δεξί του χέρι υψώνεται, πράγμα το οποίο αντιπροσωπεύει την απομάκρυνση της θλίψης. Το αριστερό του χέρι αναπαύεται στο γόνατο του σε μια χειρονομία που δηλώνει γενναιοδωρία . Ο Βούδας βλέπει βόρεια, γεγονός που κάνει το άγαλμα μοναδικό για το λόγο ότι όλα τα υπόλοιπα αγάλματα του Βούδα βλέπουν νότια.

Επιπλέον, υπάρχουν 3 ορόφοι κάτω από το άγαλμα του Βούδα: Η Αίθουσα του Σύμπαντος, Η Αίθουσα της Φιλανθρωπικής Αξίας, καθώς και η Αίθουσα Μνήμης. Ένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό είναι ένα λείψανο του Γκαουτάμα Βούδα, που αποτελείται από μερικά από τα αποτεφρωμένα απομεινάρια του. Μόνο οι επισκέπτες οι οποίοι φέρνουν κάτι ως προσφορά στο Βούδα, μπορούν να δουν τα λείψανα, προκειμένου να αφήσουν την προσφορά τους εκεί. Υπάρχει μια τεράστια καμπάνα με σκαλιστές επιγραφές με εικόνες του Βούδα στο show room. Είχε σχεδιαστεί για να χτυπά κάθε επτά λεπτά, 108 φορές την ημέρα, και συμβολίζει την απελευθέρωση από 108 είδη ανθρώπινης ταλαιπωρίας.

Photos of Lantau Island, Hong Kong

Το άγαλμα άρχισε να κτίζεται το 1990, και ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1993, την ημέρα της φώτισης του Γκαουτάμα Βούδα, ο ιδρυτής της βουδιστικής θρησκείας. Το άγαλμα σχηματίστηκε από 202 ξεχωριστά κομμάτια από χαλκό. Εκτός από τα εξωτερικά εξαρτήματα, υπάρχει ένα ισχυρό πλαίσιο από χάλυβα στο εσωτερικό του αγάλματος το οποίο στηρίζει το βαρύ φορτίο. Όταν το άγαλμα ολοκληρώθηκε, μοναχοί από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να παραστούν στην τελετή έναρξης. Διακεκριμένοι επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν όλοι μέρος στη διαδικασία.Photos of Lantau Island, Hong Kong
This photo of Lantau Island is courtesy of TripAdvisor

Η Μονή Po Lin και το άγαλμα του Βούδα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 10:00 - 17:45. Η πρόσβαση στο εξωτερικό του Βούδα είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει ένα εισιτήριο για να πάει κανείς στο εσωτερικό του αγάλματος.Οι επισκέπτες μπορούν να δουν επίσης το κοντινό μοναστήρι, που είναι γνωστό ως «βουδιστικό Βασιλείου στο Νότο», το οποίο χρησιμεύει ως καταφύγιο διεθνώς για όλους τους βουδιστές, και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά στο Χονγκ Κονγκ. Το μοναστήρι χτίστηκε από τρεις Zen δάσκαλους το 1920. Επίσης είναι κοντά  το Lantau Peak, το δεύτερο υψηλότερο βουνό στο Χονγκ Κονγκ.

Photos of Lantau Island, Hong Kong
Photos of Lantau Island, Hong Kong
Photos of Lantau Island, Hong Kong
Photos of Lantau Island, Hong Kong
Photos of Lantau Island, Hong Kong

Πηγή: http://sotira-youth.blogspot.gr/2013/03/tian-tan-lantau-island.html
Αναδημοσίευση: http://albanaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...