Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή στην τάξη.....



Αυτό ήταν λοιπόν.....ξαναγυρίσαμε στο σχολείο!!!
Και για άλλη μια φορά , νέο σχολείο, νέοι συνάδελφοι, νέα παιδιά.Δεν σας κρύβω την αγωνία της πρώτης μέρας!!!!Ξέρετε πόσο λαχταράω να μείνω και δεύτερη χρονιά σε ένα σχολείο???Να βλέπω τα παιδιά στον αγιασμό και να γνωρίζω τα πρόσωπά τους????Να μπαίνω στην τάξη και να ξέρω σε ποιον μιλάω???
Αλλά δεν πειράζει....έχει κι αυτό τη χάρη του!!!Κάθε χρονιά γνωρίζεις νέα προσωπάκια και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο γι' αυτά...
Κι επανέρχομαι.... επιστροφή στην τάξη....και?????
Και τώρα????Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις το ενδιαφέρον των παιδιών????Πόσο εύκολο είναι να κερδίσεις το σεβασμό τους???Πόσο εύκολο είναι να εφαρμόσεις όλα αυτά που ακούγονται ιδανικά για εναν νέο τρόπο διδασκαλίας???
Δεν ξέρω!!!!Πραγματικά.....κάθε ώρα αγωνιώ για το πώς δεν θα κάνει το μάθημα κοιλιά!!!
Κι αν αυτό γίνει νιώθω άχρηστη!!!!Και την επόμενη μέρα που όλα κυλούν ομαλά και το διασκεδάζουμε όλοι μας......ξεχνιέται η προηγούμενη!!!!Και τσουπ!!!!Ξανά μια άσχημη μέρα....
Γιατί να μην είναι πιο εύκολο.......?????
Πάντως εγώ για φέτος έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να εφαρμόσω όλα όσα με ενθουσιάζουν αλλά δίσταζα να τα κάνω γιατί θα ήταν η πρώτη φορά!!!
Θα φορέσουμε έξι πολύχρωμα καπέλα, θα γράψουμε ιστορίες, θα ζωγραφίσουμε συναισθήματα, θα παίξουμε παιχνίδια ρόλων, θ' ανεβάσουμε θεατρικά, θα γράψουμε δικές μας παραβολές, θα γράψουμε τραγούδια  για την ειρήνη, θα γίνουμε ομάδες κι όλα αυτά.....μαθαίνοντας!!!
Τι λέτε?????Πετάω πολύ ψηλά στα σύννεφα....???

                                                                          Αθανασίου Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...