Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Άγιος Γεώργιος

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε στην Καππαδοκία της Μ. Ασίας. Ορφάνεψε μικρός από πατέρα. Η μητέρα του που ήταν χριστιανή τον ανέθρεψε με μεγάλη φροντίδα. Όταν μεγάλωσε, κατατάχτηκε στο στρατό στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, ενός μεγάλου διώκτη των χριστιανών. Γρήγορα έφτασε στο αξίωμα του χιλίαρχου. Ως αξιωματικός ελευθέρωσε αιχμαλώτους και υπερασπίστηκε τους φτωχούς.

Κάποτε ο Γεώργιος διατάχτηκε να συλλάβει, να φυλακίσει και να βασανίσει χριστιανούς. Όμως αρνήθηκε και ομολόγησε με θάρρος μπροστά στον αυτοκράτορα τη δική του πίστη και την επιθυμία να μαρτυρήσει ο ίδιος για τον Ιησού. Έτσι άρχισαν για το Γεώργιο μεγάλες ταλαιπωρίες και βασανιστήρια, που όμως δεν του άλλαξαν γνώμη. Τα υπέμεινε με θερμή προσευχή.
Το τέλος του Αγίου
Ο Γεώργιος παρά τα φοβερά μαρτύρια θεραπεύτηκε θαυματουργικά από το Θεό. Ήταν το τρόπαιο του Χριστού για την υπομονή, το θάρρος και την αγάπη του Γεωργίου προς αυτόν. Το γεγονός αυτό είχε ένα ακόμη θαυμαστό αποτέλεσμα. Η σύζυγος του Διοκλητιανού Αλεξάνδρα και μερικοί άρχοντες πίστεψαν στο Χριστό και ομολόγησαν την πίστη τους. Ντροπιασμένος τότε ο αυτοκράτορας διέταξε να αποκεφαλισθεί ο Άγιος που πλησίασε το μαρτύριο με χαρά στην ψυχή λέγοντας μια φράση από τους ψαλμούς του Δαβίδ: «Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Κυρίου που δεν άφησε την ψυχή μας να γίνει τροφή στα δόντια των εχθρών μας.»
Ο Άγιος Γεώργιος ονομάστηκε από την Eκκλησία Τροπαιοφόρος. Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου και είναι πολύ αγαπητός Άγιος.

Αναδημοσίευση : http://digitalschool.minedu.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...